Colier millepunti din pastă polimerică FIMO

"Colier

Colier millepunti din pastă polimerică FIMO

Ce contrast! Ne putem personaliza stilul cu aceste accesorii create din pastă polimerică Fimo.

Vom avea nevoie de:

pastă Fimo albă

pastă Fimo neagră

roller Fimo

lamă/cuțit subțire

ace pentru a crea mărgele

set de șlefuire Fimo

ață damil

Și: suprafață de lucru netedă, hârtie pentru copt.

Pași de urmat:

"Colier

Prima dată pregătim colierul. Tăiem o bandă mai mică din pasta Fimo, și o frământăm într-o buclă cu un diametru de aprox. 1 cm.

Apoi tăiem două benzi mici din pasta Fimo albă, iar cu ajutorul rollerului creăm o foaie din pastă de aprox. 2-3 mm, încât aceasta să poată înfășura bucla creată anterior.

Cu ajutorul lamei tăiem marginile acestei foi să fie drepți, și înfășurăm bucla în aceasta încât marginile foii să se potrivească perfect. Cu vârful degetelor apăsăm marginile foii cu grijă (încât acestea să nu se suprapună).

Următorul pas este să tăiem o bandă din pasta Fimo neagră, și procedăm la fel ca și până acum, facem din aceasta o foaie din pastă, învelind buclele create. La fel, netezim marginile foii în jurul buclelor.

Repetăm procesul de tăiere pentru fiecare rolă de Fimo

Cu mâna întindem bara de pastă creată astfel, încât să fie mai subțire și mai lungă. Apasând ușor pe bară, o întindem dinspre mijloc spre margini.

Apoi cu ajutorul lamei tăiem bara în patru părți egale, și le punem laolaltă. La fel ca și până acum, le apăsăm împreună și le modelăm, le întindem dinspre mijloc spre margini.

Următorul pas este să tăiem bara încă o dată în patru părți.

În imagini puteți vedea cum se schimbă motivul pe urma acestui proces – devine mai mic și mai fin.

Iar punem laolaltă cele patru părți, le întindem dinspre mijloc spre margini.

Punem laolaltă cele patru părți, le întindem dinspre mijloc spre margini

Tăiem bara de pastă în felii subțiri cu ajutorul unei lame / cuțit flexibil.

Cuțitul sau lama trebuie ținută mereu vertical, putem lua mânerul de pe cuțit înainte de a o utiliza. (Pentru această procedură să nu folosim cuțit de bucătărie, deoarece poate deforma modelul!)

Cu feliile tăiate vom acoperi biluțe create din pastă polimerică Fimo

Cu feliile tăiate vom acoperi biluțe create din pastă Fimo

Înainte de a începe această procedură, să luăm în considerare de câte mărgele vom avea nevoie.

Pentru un colier modern, lung vom avea nevoie de aprox. 77 de mărgele, din care 38 să fie de aceeași mărime. Pregătim biluțele din pastă polimerică, le modelăm în mână. O mărgea să aibă un diametru de min. 3, max. 4 cm.

După acesta să modelăm mărgele tot mai mici, în perechi.

Mărgelele care urmează să fie la spatele și latura gâtului să aibă un diametru de aprox. 0.5 cm. După ce avem biluțele, le acoperim cu filele millepunti pregătite, așezându-le unul lângă celălalt. Să completăm găurile dintre felii cu bucăți mici de pastă, tăiate după mărime. Filele trebuie să se potrivească perfect, fără ca una să acopere o altă felie. Apoi rostogolim mărgelele în palmă până ce acestea vor avea o suprafață neîntreruptă, netedă.

Împungem fiecare mărgea cu un ac pentru mărgele, și le așezăm în cuptor. Să avem grijă să le suspendăm (de exemplu pe marginea unui pahar), încăt acestea să nu atingă suprafața de coacere – în caz contrar mărgelele vor fi plate pe o parte. Le coacem la 110 de grade, timp de 30 de minute. După ce le-am scos din cuptor, le lăsăm să se răcească, apoi putem da cu lac pe ele, și scoatem acele înfipte în mărgele.

Să înșirăm mărgelele create pe un damil, ață pentru mărgele

Pentru cercei: Creăm o foaie cu o grosime de aprox. 0.5 cm cu ajutorul rollerului. Așezăm un pahar turnat invers pe foaie, tăiem forma circulară și înlăturăm pasta care a rămas în plus.

Tăiem încă un ”disc” cu această metodă. Să acoperim discul cu felii de pastă în același mod cum și pentru mărgele din colier. La aprox. 0.5 cm de la marginea foii creăm o gaură cu acul pentru mărgele, apoi așezăm discurile în cuptor la 110 de grade, pentru 30 de minute.

După ce acestea s-au răcit, le acoperim cu lac și așteptăm până ce se usucă. Ultimul pas este să montăm bazele pentru cercei.

"Colier

Spor la creație!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *