Putem pregăti aceste decorațiuni de agățat chiar împreună cu copii, iar șabloanele tipărite ne ajută la tăierea formelor. Dacă le folosim cu agățător, se pot pune pe crengi de mâțișor, pom cu ouă, dar le putem așeza pe frigider cu magneți.
Vom avea nevoie de:
hârtie gumată în mai multe culori (link)
bandă dubluadezivă (link) sau chiar și pistol de lipit (link)
foarfecă, creion grafit (2B-6B)
o cariocă albă, și una neagră (sau marker)
șablonul în format PDF (link)
ață
magnet (în cazul în care nu dorim decorațiune de agățat) (link)
în loc de hârtie gumată putem folosi și carton simplu sau cu model
Tipărim șablonul și tăiem formele.
Pe hârtia gumată (în culoarea aleasă) redesenăm aceste forme, iar pe baza imaginii ne asigurăm care formă trebuie tăiată din hârtie gumată albă, sau bej (de exemplu picioarele, ochii, urechile, etc.). Pe hârtia neagră nu se prea văd urmele creionului, astfel dacă dorim, putem sări peste acest pas. Pe ochii albi putem desena cu marker negru pupilele negre.
Tăiem formele desenate. Verificăm care parte arată mai bine, iar pe cealaltă parte punem banda dubluadezivă. La urechi avem grijă să punem adeziv doar pe capăt, nu și pe toată suprafața.
Dacă folosim pistol de lipit, lipim elementele la locul lor când știm sigur unde trebuie să ajungă fiecare element. Pistolul de lipit asigură o adeziune mai sigură în cazul hârtiei gumate.
Tăiem două părți pentru corpul în “formă de ou” a iepurelui, iar pe una dintre acestea punem o cantitate potrivită de lipici/bandă dubluadezivă. Înainte de a le lipi, alegem un șnur sau ață pentru agățător, o înnodăm și o așezăm pe banda adezivă de pe care am îndepărtat hârtia de protecție. După acesta așezăm corespunzător cealaltă parte a oului, avănd grijă să se potrivească.
Continuăm să lipim restul elementelor, după cum se vede și în poză. Una dintre elemente poate fi folosită atât ca și fundiță, cât și papion, depinde cum îl așezăm. Șă nu uităm să lipim și codița pe spate!
Putem desena gura iepurașului cu un marker subțire, sau cariocă. Pentru alte efecte putem folosi și carioci cu glitter! Fundița arată mai bine dacă desenăm pe ea câteva liniuțe, cum se vede și în poză.
Dacă nu am tăiat pupilele din hârtie gumată neagră, le putem desena cu markere/carioci, si putem pune și pe acestea sclipici alb.
Putem pune punctulețe pe câteva iepurași, dându-le caracter diferit prin motivele unice.
Cu cât pregătim mai mulți iepurași, cu atât vor fi mai colorate și drăguțe în decoațiunea creată.
Sperăm că v-a plăcut această idee simplă și simpatică!