E… Beton!

Ouă din beton

E… Beton!

Primăvara a sosit cu pași repezi, iar Paștele se apropie la fel de repede: mai avem doar trei săptămâni, timp în care avem multe de făcut: realizarea decorațiunilor, vopsirea, încondeierea ouălor necesită ceva timp – ca să nu mai vorbim de alte preocupări.

Dintre toate acestea, pentru mulți dintre noi decorarea ouălor este cea mai îndrăgită sarcină.

Ouă încondeiate 

ou3

 

ou2

Din acest motiv, în continuare vă propunem o metodă mai modernă, neconvențională, dar care este foarte ușor de realizat.

Ca să aveți cele mai tari ouă de Paște!

Obiecte și unelte necesare:

beton hobby

⦁ ou de găină

pensulă

⦁ o linguriță de ulei

⦁ apă

⦁ vopsea acrilică

stickere

pene

⦁ un cuțit și un ac

⦁ o pungă de plastic

Materiale necesare pentru ouă din beton

Pași de urmat:

Avem nevoie de un ou de găină pentru fiecare ou din beton pe care vrem să-l realizăm. Pe vârful oului facem o gaură cu ajutorul unui ac, apoi luăm cuțitul și cu grijă (să nu se spargă tot oul) lărgim gaura, ca diametrul să fie de circa 1 cm. Apoi vărsăm conținutul oului (din care putem să facem o omletă, și am rezolvat și cina), și spălăm interiorul ouălor cu ajutorul uleiului și pensulei.

În pasul următor amestecăm betonul hobby cu puțină apă – pentru 1 kg de beton avem nevoie de 100-120 ml de apă (cantitatea aceasta ajunge cam pentru 10 bucăți de ouă). „Mortarul” este bun, dacă are o densitate ca și a smântânei. Atunci punem betonul într-o pungă, tăiem un colț, și umplem ouăle.

beton2        beton3

După o oră de uscare deja putem să spargem coaja de ou, iar oul e… beton! :)

Putem deci începe decorarea: fie le vopsim cu vopsea acrilică, sau aplicăm diferite panglici cu ajutorul unui adeziv puternic, dar putem folosi lac și glitter, figurine din lemn, stickere, pene, etc.

Există nenumărate modalități pentru a le decora, avem necoie doar de puțină creativitate.

beton4   a0ad918766aa18a4c7b2eccff8bac3d7

Distracție plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *