Ghiveci ornamental și suport de lumânări din beton

Ghiveci ornamental și suport de lumânări din beton

Ghiveci ornamental și suport de lumânări din beton

Turnarea betonului este atât de populară printre pasionați și decoratori datorită simplității și versatilității sale, este potrivită și pentru a turna un suport de lumânări.

În acest articol arătăm că acelasi suport de lumânare turnat din beton poate fi realizat în mai multe stiluri, astfel încât să îl putem expune pe cel care ni se potrivește în apartament sau pe terasă.

Materiale pentru suport

Vom avea nevoie de:

beton hobby

formă pentru turnare (este potrivit și o cutie de înghețată)

un pahar din plastic

cremă, apă, lingură pentru amestecare

pistol de lipit

scoici, pietricele

sfoară de cânepă

bucăți din lemn, plante uscate

Ghiveci ornamental și suport de lumânări din beton Ghiveci ornamental și suport de lumânări din beton

În plus:

lipici hobby autoadeziv

folie decor metalizată

lac de finisaj mat sau lucios

pensula cu par moale

 

Pași de urmat:

Turnăm beton hobby în matriță

Dăm cu cremă în interiorul formei de turnare și pe exteriorul paharelor de plastic. Amestecăm puțină apă cu betonul conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi se toarnă în matriță.

Sfat: Dacă dorim o suprafață mai aspră, folosim mai puțină apă decât cea recomandată, nu trebuie să curgă sau să fie groasă.

Punem câteva pietricele în paharele pentru greutate

Punem câteva pietricele în paharele pentru greutate. Apăsăm unul dintre ele aproape până la fundul matriței (lăsăm aproximativ 0,5-1 cm de beton sub el), iar celălalt la doar 2-3 cm adâncime, astfel încât să rămână destul loc pentru o lumânare mică.

Dacă am amestecat beton care este mai uscat și cu o suprafață mai aspră, putem lovi forma de masă sau apăsăm amestecul cu lingura de amestecare, astfel încât să se compacteze suficient. De asemenea, putem apăsa pietricele, scoici și melci în partea de sus, aceștia se vor lega de beton.

Ghiveci ornamental și suport de lumânări din beton

Scoatem paharele de plastic din betonul întărit, iar betonul se scoate din matriță. În partea mai adâncă, plantăm un suculent, cactus sau orice altă floare mică, iar în cea mai mică putem așeza o lumânare mică. Înfășurăm partea laterală cu o sfoară sau sfoară de cânepă naturală și folosim un pistol de lipit pentru a lipi pe ea bucăți de lemn, felii, pietre, scoici, orice ne este pe plac.

Suport din beton pentru flori si lumanari, cu lumanare aprinsa

Când lumânarea este aprinsă, suportul rustic din beton este și o sursă plăcută de lumină.

Dacă amestecăm betonul cu apă conform recomandărilor, obținem o suprafață mai netedă, care poate fi chiar decorată cu folie metalizată.

Creație plăcută!

Mai multe idei>>>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *