Transfer de imagini prin imprimare cu gel

Transfer de imagini prin imprimare cu gel

Tehnica imprimării cu gel oferă, de asemenea, o opțiune extrem de interesantă și creativă pentru transferul de fotografii, imprimarea specială a imaginilor și a inscripțiilor.

Perfect pentru imprimarea imaginilor decorative unice ca un suvenir, album scrapbook, tablouri de perete, decorațiuni de nuntă, cadou de Ziua Mamei sau de ziua de naștere sau orice altceva.

În stratul de vopsea mai simplă îl putem combina cu desen, printuri sau șabloane, despre care am scris în detaliu mai devreme.

Tehnica de imprimare cu gel este un pic asemănătoare cu pecetluirea, imprimarea, transferul, monotipul. Totuși nu este la fel cu oricare dintre ele, într-un cuvânt (sau mai multe), o tehnică creativă extrem de incitantă.

Vom avea nevoie de:

placă de imprimare Gelli Arts

tăieturi din ziare, imagini sau inscripții imprimate cu laser

vopsea acrilică

rolă pentru linogravură

șabloane

cuțite, spatule pentru pictură

hârtie, cartoane albe (sau colorate)

cârpă de curățare

Transfer de imagini prin imprimare cu gel

Pregătiri:

Acoperim masa de lucru cu hârtie de împachetat sau folie de protecție pentru a o proteja de petele de vopsea care apar în timpul lucrului.

Pregătim vopselele acrilice, rola de linogravură, imaginile tipărite cu imprimantă cu laser sau tăieturile de ziare, hârtia de schiță și hârtia, cartonul de imprimare, pe care vom aplica imprimeurile, și cârpa de curățat.

În plus, este posibil să avem nevoie și de șabloane, ștampile, plante care pot fi folosite pentru imprimare, pene de păsări, etc.

Transfer de imagini prin imprimare cu gel

Punem pe placa de imprimare 1-2 puncte mici de vopsea acrilică   Întindem vopseaua acrilică cu o rolă de linogravură   Întindem vopseaua acrilică cu o rolă de linogravură

Îndepărtăm folia de protecție de pe ambele părți ale plăcii de gel. Punem pe ea 1-2 puncte mici de vopsea acrilică de mărimea unui bob de mazăre. Apoi le întindem uniform pe foaia de gel folosind rola de linogravură. Direcția rolei de vopsea poate fi schimbată după plac pentru a obține un strat uniform de vopsea.

Ne asigurăm că stratul de vopsea nu este gros, pentru că atunci modelul poate aluneca, iar și imprimarea va dura mai mult.

Cu toate acestea, să nu ignorăm faptul că vopseaua nu trebuie să se usuce înainte de a face imprimarea.

Imagine cu balerină pentru imprimare cu gel  Imagine cu o poartă pentru imprimare cu gel

Așezăm imaginea tipărită sau decupată din ziar pe placa de gel cu vopsea.

Așezăm poza pe vopseaua întinsă pe placa de imprimare cu gel    Netezim ușor imaginea timp de 7-10 secunde    Putem așeza mai multe poze unul lângă celălalt

Avem grijă ca imaginea să fie în direcția corectă și, odată ce atinge placa de gel, nu o mutăm și nici nu o ajustăm! Altfel modelul va avea un efect de fantomă.

Așezăm pozele una lângă cealaltă după plac (putem folosi chiar și mai multe poze). Le netezim ușor cu palma sau vârful degetelor pentru o aderență perfectă, doar timp de aprox. 7-10 secunde.

Ridicăm ușor hârtia de un colț și ne uităm sub ea    Dacă vopseaua se separă de placă, putem ridica poza    Se vede bine și pe hărtia ridicată faptul că vopseaua s-a lipit de părțile de culoare deschisă

Ridicăm ușor hârtia de un colț și ne uităm sub ea. Dacă vopseaua se separă de placa de gel în părțile în care imaginea este de o culoare deschisă, aceasta poate fi ridicată.

Dacă era puțin prea multă vopsea pe foaia de gel, poate dura mai mult de câteva secunde.

Se vede bine și pe hărtia ridicată faptul că vopseaua s-a lipit de părțile de culoare deschisă! Iar pe placa de gel vopseaua lipsește în aceste locuri.

Putem imprima după plac și plante    Model pentru transfer prin imprimare cu gel

Putem imprima după plac și plante, diferite modele cu ștampile de silicon ca și decor suplimentar în vopseaua proaspătă rămasă pe placa de gel.

În articolul nostru am transferat modelul de pe placa de gel cu vopsea pe o hârtie. Dar în continuare vă prezentăm o nouă variantă!

Aplicarea celui de al doilea strat de vopsea acrilică

Punem placa de gel deoparte și așteptăm până când stratul de vopsea acrilică de pe ea se usucă.

Punem un punct de vopsea de mărimea unui bob de mazăre pe modelul deja uscat    Apoi acoperim placa de gel proaspăt vopsită    Apoi acoperim placa de gel proaspăt vopsită și o netezim

Conform procedurii deja cunoscute, punem un punct de vopsea de mărimea unui bob de mazăre pe modelul deja uscat. Putem folosi diferite culori, potrivite pentru imaginea respectivă, și le întindem pe întreaga suprafață cu rola de linogravură.

Apoi acoperim placa de gel proaspăt vopsită în 2 straturi cu hârtie sau carton. O netezim cu palma, acordând atenție marginilor și colțurilor.

Ridicăm hârtia de un colț și ne uităm sub ea    Ridicăm imprimarea dacă vopseaua s-a transferat pe hârtie    Ridicăm imprimarea dacă vopseaua s-a transferat pe hârtie

Ridicăm hârtia de un colț și ne uităm sub ea. Dacă toată vopseaua de pe placa de gel s-a lipit de hărtie, o putem ridica și imprimarea este gata.

Dacă modelul final nu este încă vizibil pe foaie, continuăm să netezim și după 5-10 secunde, ne uităm din nou dedesubt.

După terminarea lucrării, curățăm rola de linogravură, placa de gel și alte instrumente folosite cu o cârpă de curățat.

Model creat prin imprimare cu gel prin transfer de imagini   Model creat prin imprimare cu gel prin transfer de imagini

Rolul decisiv și alegerea perfectă a culorilor vopselei acrilice

Iată două imprimeuri diferite folosind aceleași fotografii și printuri.

Aceste două imprimeuri cu atmosfere diferite ilustrează foarte bine cât de diferite pot fi rezultatele obținute jucându-ne cu culorile vopselelor.

Aproape de necrezut!

În prima imagine (negru-aurie), primul strat de vopsea pe care a fost aplicată imaginea a fost negru, apoi am rulat vopsea albă, maro și aurie pe imprimeul uscat.

În a doua imagine, primul strat a fost compus din nuanțe deschise de vopsea (acoperire albă, doar într-un strat foarte subțire), apoi al doilea strat a fost compus din culori mai închise și auriu (care a pătruns puțin și în stratul alb subțire, a recolorat-o).

Nu este fantastic? 🙂

Idei pentru inspirație

Imagine pentru transfer    Model creat prin imprimare cu gel prin transfer de imagini

Poarta din fier forjat preferată și arătatoare poate fi combinată și cu o lampă stradală impozantă.

Imagine pentru trnasfer de imagini prin imprimare cu gel    Model creat prin imprimare cu gel prin transfer de imagini

Chisar și cu o imagine contrastantă bine aleasă cu Jason Momoa putem crea o imprimare fantastică.

Imagine pentru trnasfer de imagini prin imprimare cu gel    Model creat prin imprimare cu gel prin transfer de imagini

O fotografie contrastantă făcută într-o vacanță cu familia sau prietenii poate fi, de asemenea, perfectă pentru a crea un cadou unic și creativ. Putem afișa imprimarea pe perete sau pe raft, într-un album de tip scrapbook, sau pur și simplu o putem oferi cadou membrilor familiei sau prietenilor.

Imagine pentru trnasfer de imagini prin imprimare cu gel    Model creat prin imprimare cu gel prin transfer de imagini

Ambele printuri au fost realizate cu propriile fotografii! Primul strat de vopsea este o nuanță închisă, dar al doilea strat dă viață culorilor apusului.

Când imprimăm cu gel prin transfer foto, ne putem juca nu numai cu culoarea straturilor de vopsea, ci și cu varietatea de modele suplimentare.

Îl putem combina cu îndrăzneală cu desenatul pe un strat de vopsea, imprimeuri vegetale, imprimeuri de folie cu bule, imprimeuri de sigiliu, materiale țesute din tifon cu fir rar, dantelă sau orice altceva care ne vine la îndemână.

Simte-te liber să dai drumul imaginației și să experimentezi.

Nu există, adică nu se poate face o imprimare greșită. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *